Hallo,

.

zondag 29 juli 2012

Eindelijk weer nieuws...

Eindelijk eens nieuws uit Londen.

25 juli
Ons vertrek ligt alweer 3 dagen achter ons en de reis verliep voorspoedig. We werden op station Rotterdam uitgezwaaid door familie en collega's.

Eenmaal in London moesten we nog naar het trainingscentrum van Greater Anglia. We werden opgevangen door ......en die zorgde dat we er kwamen. Het was 26 graden (misschien wel warmer), we hadden een hele reis achter de rug en men liet ons minstens een half uur (met al onze, zware bagage) lopen door enorme mensen massa's en een giga winkelcentrum. Dat was iets minder (om het maar zachtjes te zeggen) Irritatie alom!

Victor Fromm (en nog wat anderen van Greater Angla) begroetten ons en er waren wat hapjes en wat "refreshments" . Hier ontvingen we de dienst  Blackberry en nog wat info.
Victor wilde dat we ons thuis voelden en trok een paar "klompen" aan. Het waren pantoffels die hij van zijn zoon had gekregen.


 


Toen alle info was uitgewisseld had men geregeld dat we met een taxi naar het hotel werden gebracht.
Dat was maar goed ook want we waren allemaal bekaf. 's avonds nog wat gegeten bij Garfunkels en later,  op hotelkamer, geprobeerd om de dienst Blackberry aan de praat te krijgen, wat dus niet is gelukt en ik ontvang dus geen updates over diensten en zo.
 Er " wordt aan gewerkt" ,maar ik zie het niet gebeuren. Nog steeds niet opgelost.


26 juli
Na een kort nachtje (ik was om 3.00 uur al wakker en heb niet meer geslapen) ben ik , met een stel collega's,  op stap geweest. We gingen naar de Tower en waar we op de kade een Japanse filmploeg troffen die een spotje opnamen. De verslaggever vertelde iets en onze groep riep een of andere yell. Hilariteit alom natuurlijk.


Hierna hebben we een stukje gevaren op de Theems.


Bij Embankment uitgestapt en over een brug naar de andere kant gelopen waar the London Eye staat.Rond 16.00 uur ben ik met Sonja Wilms (SMW) en Jan Mansvelders naar het Holland Heineken Huis gegaan. We hebben daar onze "crew" kaart opgehaald. Hiermee hebben we onbeperkt toegang.


Dan voel je je ineens heel speciaal. Via de dienstingang naar binnen, buiten alle beveiliging om. Wát een enorm complex is het. We hebben overal even gekeken want het was nog heel rustig.
De enorme hal waar de sporters worden gehuldigd lag er maar verlaten bij.Na wat gegeten te hebben in de Oranje Brasserie gingen we naar de set van Sportzomer van RTL 4 waar we met 10 man in de LIVE uitzending waren.


Als publiek wel te verstaan. Gasten waren o.a. Pieter van den Hoogeband en Dennis van der Geest. Leuk om mee te maken. Op de tribune kan iedereen, op een groot scherm, de uitzending volgen. De "studio" ligt op een verhoogd podium.

Later terug met de speciale NS Shuttlebus (komt nog een foto van) terug naar het Metro station van Wood Green.

27 juli
Vandaag  's ochtends op mezelf gebleven, en wat klusjes gedaan.  Ik had mijn GSM (1.5 week oud) laten vallen en er zaten prachtige barsten in. Gelukkig zitten er in de straat van het St. Giles Hotel genoeg GSM en Electronica winkels op spuugafstand, dus voor £ 45.00 had ik na een paar uur weer een nieuwe ombouw.


Je ziet het, het is een straf om hier te zijn.

Gezonde lunch, lekker rustig op hotel kamer.


 's Middags al vroeg naar het HHH waar in de Medal Hall op 3 grote schermen de openingsceremonie te volgen was. Leuke sfeer!

28 juli
Vroeg opgestaan en na het ontbijt en de briefing, heerlijk in mijn eentje, wat in de buurt gewandeld.
Eerst even koffie gedronken in de hal van het British Museum, een paar fotootjes genomen en door het prachtige weer naar buiten geroepen.Lekker winkels gaan kijken en begonnen in Oxford Street, toen via regent Street, Picadilly Circus, Leicester Square naar Covent Garden. Koopscore; 2 linnen broeken en een (zeer nodig) telefoonhoesje (ja, dat gebeurt me natuurlijk geen 2e keer)
Op Leicester Square zit een immense M&M Store (3 verdiepingen) met allerlei M&M spullen en M&M's in alle kleuren van de regenboog.Ze zitten in lange containers met een hendel zodat je zelf je kleuren kan "tappen" en in een zakje doen.  Erg leuk, (nog) niets gekocht maar wel gekeken (ook heel Hollands)
Aangezien ik enorm veel had gelopen met de Tube (voor niet London kenners; de Metro) terug naar het Hotel. Wat gegeten bij Garfunkels met een stel collega's en vroeg naar bed.

29 juli
Vandaag met Gitte, Henk en Roy naar London St. Pancras gegaan en  daar een bakkie koffie gedronken en een stukkie gezongen. Gezongen?, Ja er staan daar in de winkelruimte piano's dus als je kan spelen kan dit hier. mensen komen dan spontaan zingen en Gitte deed mee.London St Pancras Station
Gitte (helemaal links)


 Hier de trein van GreaterAnglia genomen naar Stratford Station om daar naar het enorme winkelcentrum te kijken. Dit was een GEKKENHUIS, zo druk. Dus gelunchd en snel weerweg. Roy werd gebeld en moest op stel en sprong in dienst komen aangezien Marianne Vos Goud heeft gewonnen met wegwedstrijden en er wordt verwacht dat er veel mensen naar het HHH gaan.

Hij moet dan bij het Metro station van Wood Green de Hollanders opvangen en naar de pendelbussen sturen.

30 juli
Maandag, en mijn eerste werkdag. Ik sta achter de info balie in het HHH. Op moment van schrijven is het 11.00 en ik zit bij de macdonalds (gratis WIFI) foto's te uploaden en dit stukje te schrijven. Dus hier blijft het even bij. Ik probeer nog op Facebook een album met wat meer foto's te maken, maar het uploaden gaat niet zo snel.
Hier nog wat sfeerfoto's. Tot gauw!!

Marcello en ShirithDaphne deen mee aan een quiz (je)


Uitzichtt vanaf plein achter HHH (Alexandra Palace) wat op een heuvel ligt dus je kijkt over een enorm deel van Londen uit.


Food Court en terras buiten het HHH. Erachter de NOS Studio.

Voor nog meer FUN, Film en Foto's;

6 opmerkingen:

 1. Hey Adje...zo te horen vermaak jij je wel.
  Een hele ervaring en het lijkt me heerlijk die sfeer mee te mogen maken.

  Leuk zo'n verslag en ik ben benieuwd naar de foto's

  Geniet ervan...have fun!

  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Adrianne, wat onwijs leuk om allemaal te lezen! Geniet geniet geniet! (en werk ook een beetje! ;-) ) Groetjes, Mischa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt onwijs leuke foto's. I love London...:-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank u allen. op dit moment zit ik achter de balie van HHH. Nog heel rustig, maar dat gaat vanavond wel veranderen. Kijk ook even op de FB pagina ServiceHeroes.

   Adje

   Verwijderen
 4. Met foto's is je blog nog leuker! Ik blijf je volgen en veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hurry up with the english version, I am dying to know what youve been upto
  Lynn x x x

  BeantwoordenVerwijderen